besiktas wijst openingsbod van manchester united op weghorst af

'Besiktas wijst eerste bod af: United gaat nieuwe poging wagen voor Weghorst'

9 januari 2023 om 14:50

Een eerste poging om Wout Weghorst te contracteren door Manchester United is mislukt, meldt The Manchester Evening News. Volgens de regionale krant gaat de topclub van Erik ten Hag nog deze maand een nieuwe poging ondernemen om de spits bij Besiktas los te weken.

United zou de interesse kenbaar hebben gemaakt via een bod bij Burnley. De Championship-club heeft op zijn beurt de Turkse topclub daarvan op de hoogte gebracht. Zij hebben te kennen gegeven niets te voelen voor het voortijdig afbreken van de huurperiode en Weghorst 'gewoon' in Istanbul te willen houden. The Mancunians moeten hoe dan ook geld op tafel leggen voor de aanvaller.

Om de lening te beëindigen moet Manchester United een vergoeding overmaken naar Burnley, die vervolgens bij Besiktas terecht moet komen als compensatie voor het afbreken van de verhuurdeal. 'Er vinden momenteel onderhandelingen plaats tussen alle drie de clubs om te proberen een deal te sluiten', aldus The Manchester Evening News.

Wat de transfer enigszins bemoeilijkt is de optie tot koop die Besiktas op de Nederlander heeft. Mocht de samenwerking aan beide kanten bevallen, dan hebben de Turken de mogelijkheid om Weghorst voor een bedrag van tien miljoen euro na afloop van het huidige seizoen definitief in te lijven.

De Oranje-international staat hoog op het verlanglijstje van Ten Hag. De Nederlandse manager ziet in zijn landgenoot een potentiële opvolger van de vertrokken Cristiano Ronaldo. Weghorst is dit seizoen op dreef namens Besiktas: in achttien wedstrijden was hij negen keer trefzeker.