Nieuwkoop baalt na bekeruitschakeling tegen Nederlands getint Antwerp: 'Doet pijn'

Nieuwkoop baalt na bekeruitschakeling tegen Nederlands getint Antwerp: 'Doet pijn'

3 maart 2023 om 11:33

Bart Nieuwkoop werd donderdagavond met Union Saint-Gilloise uitgeschakeld in de Belgische beker door het Nederlands getinte Royal Antwerp FC. De voormalig rechtsback van Feyenoord baalt als een stekker van de uitschakeling.

Het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel, Calvin Stengs, Jurgen Ekkelenkamp, Gyrano Kerk en Vincent Janssen won in eigen huis met 1-0 van Union door een geweldige vrije trap van laatstgenoemde. Antwerp bereikte zo de finale van de Belgische beker door te winnen na penalty’s. "Dit doet wel pijn", aldus Nieuwkoop tegenover Sporza. "Het was gewoon een moeilijke wedstrijd. En dat het dan op penalty's beslist wordt, is wel zuur. We zijn fysiek heel sterk als team. Je zag ook in de verlengingen dat we nog iets konden brengen. Maar het was gewoon weer een schaakspel."

Toch is de oud-Feyenoorder trots op de prestaties van zijn team in de beker. "Uiteindelijk mogen we wel trots zijn. We hebben met z'n allen gevochten en je verliest hier met penalty's, dat is gewoon een loterij. Wie mist, dat maakt niet uit. We hebben alles gegeven vandaag, that's it."