Contract Hamstra ontbonden: technisch manager Ajax neemt afscheid op De Toekomst

Het contract van Gerry Hamstra bij Ajax is ontbonden
3 april 2023 om 10:56
Laatste update: 3 april 2023 om 11:40

Gerry Hamstra is maandagochtend op De Toekomst geweest om afscheid te nemen als technisch manager van Ajax. Dat meldt de club via haar officiële kanalen. Het contract van de technisch manager, dat tot medio 2024 liep, wordt na een overeenstemming ontbonden.

De Duitser Sven Mislintat, die successen behaalde bij Borussia Dortmund, is de nieuwe beoogd directeur voetbalzaken bij de Amsterdammers. Hamstra wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties van Ajax dit seizoen. De ploeg staat op de tweede plaats in de Eredivisie, op acht punten achterstand van koploper Feyenoord, en werd in de tussenronde van de Europa League uitgeschakeld door Union Berlin.

Hamstra werkte nauw samen met Klaas-Jan Huntelaar, financieel directeur Susan Lenderink en algemeen directeur Edwin van der Sar. Zij blijven naar verluid wel aan. De 52-jarige Groninger werd in maart 2021 door Marc Overmars aangesteld om te fungeren als rechterhand van de toenmalige directeur voetbalzaken. Hij nam in eerste instantie de contracten van de jeugdopleiding voor zich, maar kreeg na het vertrek van Overmars wegens grensoverschrijdend gedrag promotie. Dat bleek geen groots succes.

De enige prijs waar Ajax dit seizoen nog beslag op lijkt te kunnen leggen, is de KNVB beker. Komende woensdag staat de ploeg van trainer John Heitinga in halve finales tegenover aartsrivaal Feyenoord. Aftrap: 20.00 uur in De Kuip.