Tadic bespreekt functioneren Heitinga en laat zich positief uit over Bosz

Tadic positief over Heitinga
11 april 2023 om 06:46

Dusan Tadic denkt dat Ajax bezig is aan een 'heel teleurstellend seizoen'. De Servische captain heeft echter veel vertrouwen in trainer John Heitinga en hoopt dat de oud-verdediger langer voor de groep blijft staan.

Met nog zes duels te gaan en een achterstand van acht punten op koploper Feyenoord lijkt de titel definitief uit zicht. "Het is de eerste keer dat ik dit meemaak, sinds ik in 2018 bij Ajax kwam", wordt Tadic opgetekend door Voetbal International. "Dat is heel teleurstellend en moeilijk, heel moeilijk."

Toch moeten er gepresteerd worden in de komende weken, aangezien plaatsing voor de Champions League moet worden afgedwongen. "Dat is cruciaal en daar moet elke speler van doordrongen zijn. We zijn bij Ajax om prijzen te pakken." De linksbuiten omschrijft tussenpaus Heitinga als 'goede trainer', die door zijn verleden bij Ajax een streepje voor heeft bij Tadic.

"Hij weet wat de club betekent en heeft een grote liefde voor Ajax. Hij heeft veel energie, zit strak op de discipline, hij snapt het spel en zijn visie is goed. Ik denk dat hij absoluut een heel goede trainer is voor Ajax. Dat hij jong en onervaren is, hoeft geen obstakel te zijn. Dat is in het verleden vaker voorgekomen. Bovendien heeft hij juist daarom een ervaren staf om zich heen. Ik denk dat dit punt geen probleem hoeft te zijn."

In Heitinga ziet Tadic een mix tussen de ontslagen Alfred Schreuder en de afgelopen zomer vertrokken Erik ten Hag. De aanvoerder noemt de oefenmeester slim en modern en looft hem om zijn trainingen. "Die zijn vernieuwend, met veel energie en toewijding. Hij leidt alles en is net als Ten Hag een controlfreak. Hij geeft aan de ene kant vrijheid aan de spelers, maar wel binnen bepaalde grenzen. Die bewaakt hij strak, met regels en discipline, maar hij beschikt ook over sociale vaardigheden."

Met de beoogde aanstelling van Sven Mislintat als technisch directeur is het niet ondenkbaar dat er naar een nieuwe trainer wordt gekeken. Gevraagd naar de eventuele komst van Peter Bosz is Tadic duidelijk. "Ik heb nooit met hem gewerkt, maar ik hoor positieve dingen over hem."