Van Hanegem zou Wijnaldum 'zo op Schiphol ophalen' voor Feyenoord: 'Goede speler'

Willem van Hanegem hoopt dat Georginio Wijnaldum een transfer naar Feyenoord maakt
15 april 2023 om 09:31

Willem van Hanegem hoopt dat Georginio Wijnaldum op korte termijn weer in het Feyenoord-shirt is te zien. De Kromme stelt in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad dat de middenvelder van AS Roma in de Europa League-wedstrijd van afgelopen donderdag nogal onzichtbaar was, waardoor het wellicht beter zal zijn dat hij op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging.

Feyenoord speelde in de eigen Kuip tegen de Romeinen in de eerste ontmoeting van de kwartfinales en won met 1-0 dankzij een treffer van Mats Wieffer. Van Hanegem vond laatstgenoemde de laatste weken aardig spelen, maar uit nu zijn kritiek. "Hij moet leren om in een hoger tempo te spelen en sneller te kijken. Dat had hij, maar in een lager tempo. Zodra het tempo omhoog gaat, begint hij met de bal te lopen."

Toen Wijnaldum erin kwam, zag Van Hanegem dat Wieffer dicht bij hem ging staan, maar daar schoot hij weinig mee op. "Het vervelende was dat Wijnaldum heel weinig ballen kreeg. Ze spelen hem niet aan. Misschien moeten ze aan hem wennen."

Van Hanegem stelt ten slotte dat het wellicht beter is dat de 88-voudig Oranje-international vertrekt en ziet hem dus graag weer in Feyenoord-shirt schitteren. Hij liep een groot gedeelte van de jeugdopleiding door en speelde tussen 2007 en 2011 in de hoofdmacht. "Ik zou hem zo ophalen op Schiphol. Een geweldig ventje en een goede speler."

Wijnaldum wordt momenteel door Paris Saint-Germain verhuurd aan AS Roma, dat een optie tot koop heeft. Of het die ook gaat lichten, is nog allerminst zeker.