Aboutaleb stelt dat Feyenoord op de Coolsingel wordt gehuldigd

Burgemeester van Rotterdam bevestigt: Feyenoord krijgt huldiging op de Coolsingel

17 april 2023 om 10:14

Bij een kampioenschap van Feyenoord wordt de club ook dit jaar op de Coolsingel gehuldigd. Dat bevestigt Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, tegenover RTV Rijnmond.

Met nog vijf speelronden in de Eredivisie en een voorsprong van acht punten op Ajax en PSV kan het eigenlijk niet meer mis voor Feyenoord. Wanneer de Rotterdammers al hun wedstrijden winnen en één van de concurrenten hetzelfde doet, betekent het dat de club op zondag 14 mei kampioen van Nederland worden, in De Kuip tegen Go Ahead Eagles.

Bij een het winnen van een prijs wordt Feyenoord altijd gehuldigd op de Coolsingel en dat is volgens Aboutaleb dit jaar ook weer het geval. Wanneer deze huldiging exact plaats gaat vinden, is nog wel de grote vraag. Bij het laatste kampioenschap in 2017 was dit één dag na de wedstrijd het geval, maar er zijn verschillende scenario’s denkbaar waarbij een huldiging in die fase van het seizoen niet wenselijk is.

Bij een goed resultaat in Rome tegen AS Roma speelt Feyenoord in diezelfde week namelijk de halve finale van de Europa League. De kans is dan ook groot dat Arne Slot zich volledig met zijn ploeg zal willen focussen op die wedstrijd.