Ronald Koeman reageert op grap van journalist na Nederland tegen Kroatië

Koeman reageert op 'domme' opmerking van journalist: 'Was dit een grapje?'

15 juni 2023 om 08:22

Ronald Koeman had na afloop van de verloren halve finale van de Nations League weinig zin om in te gaan op een grap van Ziggo Sport-verslaggever Bas van Veenendaal. Het Nederlands elftal verloor met 2-4 van Kroatië, en is daardoor veroordeeld tot de troostfinale van het mini-eindtoernooi.

Van Veenendaal vraagt aan Koeman of hij tegen de Kroaten een beter Nederland zag dan tegen Frankrijk, pak hem beet drie maanden geleden. Hij lijkt de vraag echter verkeerd te begrijpen. "Ja, wat moet er beter? Die laatste twee tegengoals tel ik niet, want dat is een verlenging waarin je alle risico’s van dien neemt. Dus dat is anders dan."

Vervolgens stelt de journalist dat Oranje had gewonnen als Koeman de andere tegengoals ook niet had geteld. "Ja, als je het zo bekijkt… Het is een beetje een domme opmerking van je, trouwens. Was dit een grapje? Zo kunnen we ook zijn in Nederland, hè, na zo'n wedstrijd."

Nederland strijdt aanstaande zondag om 15.00 uur om het brons. In Enschede is dan de verliezer van de andere halve finale, die tussen Spanje en Italië, de tegenstander.