Wie is FC Utrecht-aanwinst Zidane Iqbal?

Wie is Zidane Iqbal, het twintigjarige talent dat United verlaat voor Utrecht?

26 juni 2023 om 18:52
Laatste update: 26 juni 2023 om 18:50

FC Utrecht heeft zich versterkt met Zidane Iqbal van Manchester United. De Domstedelingen hebben ongeveer één miljoen euro betaald voor de Irakees international. Maar wie is deze twintigjarige middenvelder en kersverse aanwinst eigenlijk? VoetbalNieuws stelt Iqbal aan je voor!

Iqbal werd op 27 april 2003 geboren in Manchester als zoon van een Iraakse moeder en een Pakistaanse vader. Hij werd op vierjarige leeftijd ingeschreven bij de lokale voetbalclub Sale United, waarna hij in 2012 de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Manchester United. Hier speelde hij voor verschillende jeugdelftallen om in april 2021 zijn eerste profcontract te tekenen.

Aan het eind van dat jaar, op 8 december, maakte Iqbal zijn debuut voor het vlaggenschip. Hij viel in voor Jesse Lingard tijdens het Champions League-duel met Young Boys (1-1 gelijkspel). Ondanks dat hij vervolgens nog zeventien keer bij de wedstrijdselectie zat, bleef het bij één optreden in het eerste elftal van Manchester United. Wel liet manager Erik ten Hag de talentvolle middenvelder structureel meetrainen met de hoofdmacht.Wie is Zidane Iqbal, het twintigjarige talent dat Manchester verlaat voor Utrecht?

De nieuwe aanwinst van FC Utrecht werd in januari 2022 door Željko Petrović opgeroepen voor de nationale ploeg van Irak. Hij debuteerde in de WK-kwalificatiewedstijd tegen Iran (1–0 nederlaag). Na 82 minuten kwam Iqbal binnen de lijnen voor Hasan Raed. In totaal kwam de talentvolle middenvelder drie keer in actie voor Irak, waardoor hij nog altijd de keuze kan maken om voor Engeland uit te komen.