Update: 'Ten Hag heeft enorm bedrag over voor oude bekende Onana'

Zaakwaarnemer Onana spreekt met United
23 juni 2023 om 14:53
Laatste update: 23 juni 2023 om 14:53

Manchester United houdt nog altijd rekening met een vertrek van David de Gea en heeft onder meer met André Onana gesproken over een mogelijke transfer. Het is geen geheim dat manager Erik ten Hag graag opnieuw met de Kameroense doelman wil samenwerken.

De zaakwaarnemer van Onana, Albert Botines, heeft al gesprekken gevoerd met United over de toekomst van de 27-jarige sluitpost. Onana beleefde een sterk seizoen bij Inter, die de Champions League-finale haalde en derde werd in de competitie. The Red Devils moeten een flinke duit in het zakje doen om Onana te bemachtigen: Inter wil minstens 50 miljoen euro zien, exclusief bonussen.

Onana arriveerde in 2015 bij Ajax vanuit de jeugdopleiding van FC Barcelona. De doelman maakte in het begin een onzekere indruk in Amsterdam, maar ontpopte zich vervolgens tot een van de betere doelmannen van Europa. Onana ontving een flinke schorsing voor het nemen van plaspillen en besloot zijn contract in de hoofdstad niet te verlengen.

In 2022 vertrok de doelman naar Inter. Het afgelopen seizoen stond de Kameroener 24 keer op doel in de Serie A en kreeg hij evenveel doelpunten tegen. Onana hield acht keer zijn doel schoon in de competitie. 

Update: La Gazzetta dello Sport weet te melden dat Erik ten Hag zeer concreet is voor Andre Onana en bereid is 40 tot 50 miljoen euro op tafel te leggen voor zijn voormalige doelman. Internazionale moet afscheid nemen van enkele spelers, waardoor de transfer bespreekbaar is tussen beide partijen.