'Dag des oordeels nadert: PSG en Mbappé houden sleutelbijeenkomst over toekomst'

Kylian Mbappé en Paris Saint-Germain houden een sleutelbijeenkomst over toekomst
29 juni 2023 om 19:46

Kylian Mbappé gaat vrijdag met Paris Saint-Germain in gesprek. Volgens Marca moet deze 'sleutelbijeenkomst' duidelijkheid geven of zijn toekomst in Parijs of elders ligt.

Ruim twee weken geleden kwam naar het verrassende nieuws over Mbappé naar buiten. De superster van PSG maakte via een formele brief kenbaar dat hij zijn contract bij de club, dat tot de zomer van 2024 loopt, onder geen enkele voorwaarde verlengt. Dat betekent dat de aanvaller één jaar later gratis de deur uit zou kunnen lopen in Parijs.

Bij die gedachte krijgt de PSG-clubleiding de kriebels en daarom staan ze voor een fors dilemma: óf Mbappé verlengt bij PSG, of hij gaat deze zomer in de verkoop zodat er nog wat centen naar de Franse bank over worden gemaakt. Volgens het Spaanse medium gaan Fayza Lamari, de moeder van Mbappé, en voorzitter Nasser Al-Khelaifi vrijdag met elkaar in conclaaf over de situatie.

Volgens Marca kunnen beide partijen met vrijwel alle mogelijk denkbare uitkomsten van het gesprek de deur uitlopen, maar is het vooral goed mogelijk dat Mbappé besluit om toch bij te tekenen. Op één voorwaarde weliswaar: mondelinge toezegging dat hij in de zomer van 2024 naar zijn droomclub Real Madrid kan verkassen. Bij een andere uitkomst is het goed mogelijk dat De Koninklijke aankomende transferzomer al toeslaat.