De Telegraaf: Mislintat wil recordinternational Sneijder terug naar Ajax halen

De Telegraaf: Mislintat wil recordinternational Sneijder terug naar Ajax halen

16 juli 2023 om 21:10
Laatste update: 16 juli 2023 om 22:34

Sven Mislintat, de directeur voetbalzaken van Ajax, hoopt Wesley Sneijder terug naar de club te halen. De bestuurder voerde al meerdere gesprekken met de 39-jarige oud-voetballer. 

De Telegraaf meldt dat bronnen rondom Sneijder melden dat er al meerdere gesprekken zijn gevoerd tussen de twee partijen. Van een akkoord is echter nog geen sprake. Het is de vraag welke rol Sneijder zou invullen bij de Amsterdamse club. Snejider volgde eerder de trainingscursus, maar stopte daarmee. Onder Maurice Steijn, de nieuwe oefenmeester van Ajax, zou de recordinternational het weer kunnen oppikken.

In Amsterdam wordt gesproken over het 'Ajax-DNA' van de club en de wens om deze te versterken. Met de komst van Sneijder, die tussen 1999 en 2017 bij de Amsterdammers speelde, zou het Ajax-DNA een flinke boost krijgen bij de club. 

Sneijder won met Ajax meerdere landstitels en vertrok vervolgens naar Real Madrid. De aanvallende middenvelder legde in 2009 beslag op de treble met Internazionale en bereikte de finale van het WK in 2010.