Manchester United slaat grote slag: Rashford blijft bij de ploeg van Ten Hag

Manchester United slaat grote slag: Rashford blijft bij de ploeg van Ten Hag

18 juli 2023 om 18:06
Laatste update: 19 juli 2023 om 06:30

Marcus Rashford heeft zijn contract bij Manchester United verlengd tot medio 2028. De aanvaller blijft de club waarbij hij zich op zevenjarige leeftijd aansloot trouw.

"Ik sluit deze deal met dezelfde passie en vastberadenheid die me dreef toen ik op mijn zevende bij de club kwam", zegt Rashford. "Ik kan de fans verzekeren dat ik alles zal geven om met dit team het niveau te bereiken waartoe we in staat zijn." 

De Engelsman beleefde vorig seizoen zijn beste jaargang ooit met dertig goals. Hij wil bij United nog meer prijzen pakken. 'Er is nog zoveel meer te bereiken bij deze geweldige club. Ik blijf vastberaden om meer trofeeën te winnen', aldus Rashford in een statement op de site van United. 

De onderhandelingen over een nieuw contract duurden ruim een jaar. In deze tijd was er serieuze interesse van Paris Saint-Germain, maar uiteindelijk kiest het jeugdexponent nu toch voor een langer verblijf op Old Trafford.

Technisch directeur John Murtough is lovend over de contractverlenging. 'Marcus is een briljant talent, maar ook een toegewijde professional. We weten dat er nog zo veel meer van hem gaat komen.' Rashford staat volgens Murtough exact voor wat het is om voor Manchester United te spelen.

Met de handtekening van Rashford onder het nieuwe megacontract heeft United een belangrijke slag geslagen. De club verzekerde zich eerder al van de komst van Mason Mount. Doelman Andre Onana staat naar verluidt ook voor een overstap naar Old Trafford.