Mbappé-soap nadert kookpunt: PSG neemt aanvaller niet mee naar Japan

Mbappé-soap nadert kookpunt: PSG neemt aanvaller niet mee naar Japan
22 juli 2023 om 08:17
Laatste update: 22 juli 2023 om 23:23

Kylian Mbappé zal niet deelnemen aan het trainingskamp van Paris Saint-Germain in Japan. De steraanvaller is niet in de selectie is opgenomen. Het lijkt erop dat de 24-jarige aanvaller op het punt staat de club te verlaten.

Het is opvallend dat Kylian Mbappé niet is opgenomen in de 29-koppige selectie van Paris Saint-Germain voor het trainingskamp in Japan. Onlangs speelde de sterspeler nog mee in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Le Havre, waarin hij een doelpunt maakte. Later op dezelfde dag maakte de club bekend dat Mbappé niet mee zal reizen naar Japan, waar PSG zal gaan oefenen tegen Al-Nassr, Cerezo Osaka, Internazionale en Jeonbuk Motors.

Volgens goed geïnformeerde bronnen, waaronder Fabrizio Romano, heeft de clubleiding van PSG besloten om Mbappé deze zomer te verkopen. Ze wilden voor 15 juli duidelijkheid van de Fransman over zijn toekomst, omdat zijn contract nog loopt tot medio 2024 en er een vermoeden is dat hij een akkoord heeft bereikt met Real Madrid voor een transfervrije overgang volgend jaar.

PSG wil voorkomen dat Mbappé gratis vertrekt en hoopt deze zomer nog een aanzienlijke transfersom voor hem te ontvangen. Ze betaalden naar verluidt 180 miljoen euro toen ze Mbappé overnamen van AS Monaco. Opmerkelijk genoeg is ook Georginio Wijnaldum niet geselecteerd voor de oefenperiode in Japan. Zijn contract loopt ook af na het komende seizoen.