'Premier League kijkt rond bij Ajax: Chelsea gaat bod uitbrengen op Kudus'

'Premier League kijkt rond bij Ajax: Chelsea gaat bod uitbrengen op Kudus'

22 juli 2023 om 17:27
Laatste update: 22 juli 2023 om 23:25

Chelsea heeft zich bij Ajax gemeld voor Mohammed Kudus. Dat meldt The Athletic. 

Het doorgaans goed ingevoerde The Athletic meldt dat Chelsea contact heeft gezocht met Ajax om te praten over een mogelijke overgang van Kudus. De Londenaren hebben nog geen officieel bod uitgebracht, maar ze zijn wel van plan dit op korte termijn te gaan doen. De eerste gesprekken hebben in ieder geval al plaatsgevonden. 

De Londense grootmacht zou bovendien dicht bij een persoonlijk akkoord zijn met Kudus zelf. Als er een akkoord is bereikt tussen beide partijen, is het aan Ajax en Chelsea om het eens te worden over de transfersom en andere voorwaarden. De verwachting is dat de Amsterdammers meer dan vijftig miljoen euro willen voor de Ghanees international. 

Kudus heeft nog een contract tot medio 2025 bij Ajax, waardoor Chelsea diep in de buidel zal moeten tasten. Eerder was Kudus in beeld bij Everton, terwijl hij deze transferwindow aan Arsenal en Brighton & Hove Albion werd gelinkt. 

Naast Kudus is ook Calvin Bassey in trek bij clubs uit de Premier League. Ook hij werd eerst gelinkt aan Brighton. Nu lijkt Fulham de voornaamste kandidaat om hem over te nemen.