'Steijn gaat Kudus overtuigen en hoopt op minimaal nog een jaar bij Ajax'

'Steijn gaat Kudus overtuigen en hoopt op minimaal nog een jaar bij Ajax'

22 juli 2023 om 19:00

Maurice Steijn hoopt op een langer verblijf van Mohammed Kudus, zo geeft hij aan in De Telegraaf. Na het verloren oefenduel tegen Anderlecht geeft hij aan dat hij gaat proberen hem te overtuigen om minimaal nog één jaar te blijven.

"Ik hoop dat die transfer er niet gaat komen en dat hij nog minimaal een jaar blijft", zei Steijn tegen De Telegraaf. De coach denkt dat Kudus bij langer verblijf in Amsterdam nog meer in de picture kan komen bij de topclubs. "Als we kampioen worden en hij maakt twintig goals, dan gaat hij misschien wel voor het dubbele weg."

Volgens de nieuwe trainer van Ajax heeft de vertrekwens van Kudus vooral te maken met het gebrek aan vertrouwen door zijn wisselende rol de afgelopen jaren. De Ghanees wisselde regelmatig een basisplaats af met een plek op de bank.

Aan de speler zelf is volgens Steijn niet te zien dat hij bezig is met een transfer. "Ik merk er niets van dat hij druk bezig zou zijn met een transfer. Ook hij traint hard. Gisteren heb je tegen Anderlecht weer zijn exceptionele kwaliteiten gezien, waar je hem ook neerzet", aldus Steijn.