'Relatie Mbappé en Al-Khelaifi onherstelbaar beschadigd'

'Relatie Mbappé en Al-Khelaifi onherstelbaar beschadigd'
23 juli 2023 om 07:47

De relatie tussen Kylian Mbappé en voorzitter Nasser Al-Khelaifi is volledig verstoord, zo schetst Mundo Deportivo. De bestuurder vindt dat de spits zijn woord heeft gebroken door een contractverlenging te weigeren.

In een brief aan Mbappé stelt PSG dat de aanvaller zich niet aan zijn woord houdt. Na zijn contractverlening in 2022 zou hij beloofd hebben niet transfervrij te vertrekken. "Het stond duidelijk vast tussen ons", aldus PSG in de brief die in handen is van RMC Sport.

De club ziet enkel twee mogelijke oplossingen voor deze situatie, een vertrek deze zomer of het verlengen van zijn contract. Anders komt de club in de problemen. "Het is dringend nodig om samen te komen en de beste optie te bespreken", aldus PSG in de brief die in handen is van RMC Sport.

Al-Khelaifi vreest dat Mbappé zelfs al een voorakkoord heeft met Real Madrid voor 2024. "Een verlenging voor het seizoen 24/25 of een transfer deze window, zijn de enige opties om een blijvende verlamming van de club als gevolg van je recente prestaties te voorkomen", zo stelt de president, die er alles aan wil doen om te voorkomen dat de Fransman 'gratis' vertrekt.

Mbappé traint inmiddels apart van de selectie en lijkt uit op een transfer. Al-Khelaifi waarschuwde eerder al dat "niemand boven de club staat." De relatie tussen de ster en de president lijkt nu een kookpunt bereikt te hebben. De Franse sterspeler is voorlopig in het voordeel, omdat PSG hem volgens FIFA-reglementen niet kan dwingen bij te tekenen of te vertrekken.