Ajax verliest van Augsburg

Energiearm Ajax maakt slechte beurt en verliest oefenduel van FC Augsburg

29 juli 2023 om 16:53
Laatste update: 29 juli 2023 om 16:58

Ajax heeft zichzelf zaterdag alles behalve een goede dienst bewezen. De Amsterdammers maakten een uitgebluste indruk tegen FC Augsburg en gingen mede door fouten van Gerónimo Rulli de boot in: 3-1.

Zonder de geblesseerde Steven Berghuis en Mohammed Kudus trad Ajax zaterdag aan tegen Augsburg. De Amsterdammers begonnen met Mohamed Daramy in de basis, maar hij stond symbool voor de eerste helft die Ajax speelde: slapjes, tam en in een laag tempo. Wel was de grootste kans van het eerste bedrijf voor de club uit de hoofdstad. Brian Brobbey ging één op één met de uitblinkende Finn Dahmen, die zijn inzet wist te keren.

Vlak voor rust kwam Augsburg op voorsprong. Een voorzet werd door een Ajacied van richting veranderd waardoor Rulli in actie moest komen. De Argentijn grabbelde en daarmee leidde hij de openingstreffer van de Duitsers in.

Na de rust bleven aanvoerder Bergwijn en Daramy achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Mika Godts en Francisco Conceição. Met het nieuwe duo kwam er wat energie in het elftal van Maurice Steijn en dat leidde uiteindelijk ook tot de gelijkmaker. Brobbey versierde een strafschop en schoot beheerst binnen.

De opleving bleek uiteindelijk van korte duur. Het was spits Sven Michel die kiezelhard raak schoot uit een moeilijke hoek. Even later werd het nog een stukje erger voor Ajax en Rulli. De doelman veroorzaakte een strafschop en bood Michel de kans om zijn tweede te maken. De spits zette hiermee de eindstand op het scorebord.