Branco van den Boomen mist volwassenheid achterin bij Ajax

Van den Boomen stipt Ajax-achilleshiel aan: 'Zoeken naar volwassenheid achterin'

29 juli 2023 om 17:41
Laatste update: 29 juli 2023 om 17:59

Branco van den Boomen stelt dat Ajax op zoek is naar volwassenheid achterin. De middenvelder van de Amsterdammers brengt die volwassenheid zelf wel, aangezien hij in de tweede helft tegen FC Augsburg de aanvoerdersband droeg.

Van den Boomen verscheen na de rust met de aanvoerdersband van Ajax. Die werd in de eerste helft nog gedragen door Steven Bergwijn, maar hij bleef in de rust achter in de kleedkamer. Leiderstypes als Davy Klaassen en Steven Berghuis ontbraken in de basis wegens verschillende redenen.

Van den Boomen zag Ajax met 3-1 verliezen, maar is niet ontevreden met wat zijn ploeg bij vlagen heeft laten zien. "Zij scoren de 2-1 uit een countermoment. Dat is jammer, maar beter nu dan in de competitie", aldus de middenvelder tegenover Ziggo Sport, die volwassenheid mist bij de tegengoals. "We zoeken achterin nog niets, we zijn op zoek naar volwassenheid. Als dat komt, dan kunnen we als team ook meer stappen zetten."

Of de voormalig speler van Toulouse komend seizoen zelf met de band loopt, is de grote vraag. Zelf lijkt hij er wel voor open te staan. "Ik ben wel een leiderstype, dus dan pak je dat wel op. Maar ik verwacht niet dat ik de echte aanvoerder zal zijn. We zullen zien."