'Ajax houdt poot stijf in Kudus-onderhandelingen: West Ham aan het denken gezet'

'Ajax houdt poot stijf in Kudus-onderhandelingen: West Ham aan denken gezet'
22 augustus 2023 om 20:44
Laatste update: 22 augustus 2023 om 20:48

Ajax heeft het tweede bod van West Ham United op Mohammed Kudus afgewezen, melden Sky Sports en Fabrizio Romano. Naar verluidt willen de Amsterdammers de Ghanese balvirtuoos graag langer in Nederland houden.

West Ham United zou een bod van in totaal 42 miljoen euro hebben gedaan op Kudus, maar voor dit bedrag wil Ajax de linkspoot niet laten gaan. De Premier League-club, die Edson Álvarez ook al oppikte uit Amsterdam, gaat nu overwegen of het ook nog een derde bod wil gaan doen. De kans is ook aanwezig dat West Ham United zich terug gaat trekken uit de onderhandelingen.

Kudus zou zelf graag de overstap maken naar de Premier League. Eerdere transfers naar Italië en Engeland ketsten op het laatste moment af voor de 23-jarige aanvaller. Naast West Ham United hadden ook Chelsea en Brighton & Hove Albion interesse in Kudus. Toch lijken The Hammers nog steeds de beste papieren te hebben voor de Ghanees. Kudus is sterk aan het seizoen begonnen bij Ajax, met een goal en assist in twee competitieduels.