Driessen over Ajax-leiding: 'Levensgevaarlijk experiment en onverantwoorde gok'

4 september 2023 om 07:28
Laatste update: 4 september 2023 om 07:32

Volgens Valentijn Driessen is er een 'giftige cocktail' ontstaan bij Ajax die slachtoffers gaat maken. De chef voetbal van De Telegraaf is in zijn column keihard voor de huidige gang van zaken. 

Driessen stelt dat Jan van Halst en Sven Mislintat 'alles verkwanselen waar Ajax voor staat' en noemt hun beleid een 'levensgevaarlijk experiment' met de club. De columnist is niet te spreken over de nieuwe aanwinsten van de Amsterdammers. 'De poging van Mislintat om tijd te kopen is bij voorbaat mislukt, omdat je bij Ajax geen tijd wordt gegund en omdat het vertrouwen in de kwaliteit van de aankopen ontbreekt. Tegen Fortuna Sittard boden ze geen hoop op verbetering. Geen enkele nieuwkomer verrast', aldus Driesse. 

Verder uit De Telegraaf-journalist felle kritiek op de rvc, die Mislintat te veel vrijheid geeft. Ook de mogelijke aanstelling van Van Halst tot interim-directeur noemt hij 'hypocrisie'. 'Commissaris Van Halst heeft Mislintat zijn zegen gegeven bij het binnenhalen van het vreemdelingenlegioen met tien(!) nationaliteiten. Om daarop als rvc afgerekend te worden, willen Pier Eringa, Annette Mosman & co vermijden. Strategisch is het sluw van de rvc om het wanbeleid plat te slaan door een eigen 'kritiekloos rvc-lid' in de directie te plaatsen', aldus de columnist.