Van Halst aangesteld als tijdelijk algemeen directeur bij Ajax

Van Halst aangesteld als tijdelijk algemeen directeur bij Ajax
4 september 2023 om 08:51
Laatste update: 4 september 2023 om 08:57

Jan van Halst is per direct toegetreden tot de directie van Ajax als tijdelijk directeur algemene zaken. Hij zal deze functie vervullen totdat Alex Kroes kan worden benoemd. Dat maakt de club bekend in een statement op de website. 

Van Halst treedt daarmee af als lid van de raad van commissarissen van Ajax, een functie die hij sinds mei dit jaar bekleedde. Zijn benoeming tot directielid is een tijdelijke aanstelling in afwachting van de komst van Kroes. 

De rvc van Ajax maakte eerder al de voorgenomen benoeming van Kroes bekend. Vanwege een non-concurrentiebeding met zijn huidige werkgever AZ, kan Kroes pas later instappen als algemeen directeur. Wanneer is nog niet helemaal duidelijk. 'Het is momenteel nog altijd onduidelijk wanneer die benoeming kan plaatsvinden', schrijft Ajax in het statement. Tot die tijd neemt Van Halst als tijdelijk directielid de taken waar.

Het toezichthoudende orgaan hoopt dat Van Halst na de komst van Kroes weer terugkeert als commissaris van Ajax. Voorlopig versterkt de oud-voetballer de directie, waarvan hij nu voorzitter is. Zodra Kroes kan beginnen, zal Van Halst het stokje overdragen.