Stevige kritiek op Steijn

Stevige kritiek op Steijn: 'Elke keer hoor je dat stomme geklets'

8 september 2023 om 17:07
Laatste update: 8 september 2023 om 17:12

Willem van Hanegem stoort zich aan de uitspraken van Maurice Steijn. De Haagse oefenmeester stelt dat het inpassen van nieuwe spelers een tijd kan duren, maar daar is De Kromme het niet mee eens.

Ajax haalde deze zomer twaalf nieuwe spelers naar Amsterdam en dus heeft Steijn de tijd nodig om er een hecht team van te smeden. "Ik denk dat het belangrijkste is: als je die spelers krijgt, ga je er niet over beginnen dat het een hele tijd kan duren voordat ze ingepast zijn", vertelt Van Hanegem in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad.

"Dan ga je toch nooit spelers kopen? Ik denk dan: je bent niet goed bij je hoofd", vervolgt De Kromme. "Als je zes of zeven spelers krijgt die helemaal niet weten hoe ze moeten voetballen, dan moet je ze het een en ander leren. Maar die gasten spelen al hun leven lang op een hoog niveau. Het is overdreven dat de trainer al die gasten moet leren wat ze moeten doen. Dan ben je er wel erg aan toe. Elke keer hoor je dat stomme geklets", aldus Van Hanegem.