Hoofdscout Ajax legt uit: 'Data is hulpmiddel, live kijken blijft belangrijkst'

Hoofdscout Ajax legt uit: 'Data is hulpmiddel, live kijken blijft belangrijkst'

19 september 2023 om 13:40
Laatste update: 19 september 2023 om 13:40

Kelvin de Lang, de nieuwe hoofdscout van Ajax, heeft in een interview met Ajax een inkijkje gegeven in het transferbeleid van de club. De Nederlander denkt in de winter meer invloed te kunnen uitoefenen op inkomende transfers.

"In de winterse transferperiode zal ik een stuk meer invloed hebben", aldus De Lang. "Ook de structuur van scouting zal meer zijn zoals we dat willen. Sven Mislintat, Maurice Steijn en ik zullen verantwoordelijk zijn voor de transfers."

De Lang benadrukt dat live scouting voor hem cruciaal blijft. "Data is voornamelijk een soort filter om een grote groep spelers te verkleinen tot een paar potentiële aanwinsten. Live scouting is en blijft het belangrijkste. Data is een hulpmiddel om te spotten bij welke spelers je wilt gaan kijken." 

Ondanks de financiële macht van clubs als Real Madrid blijft Ajax volgens de scout een uitstekende keuze voor talenten. "Financieel gaat dat ons niet lukken, maar ook niet door het podium waarop we nu spelen. Maar Ajax blijft een geweldige keuze voor spelers die zich willen ontwikkelen op weg naar de top. Ajax is die top nog niet."