Gravenberch-transfer naar Bayern afgeraden: 'Nog niet het moment om te gaan'

25 februari 2022 om 12:14
Laatste update: 25 februari 2022 om 12:47

Ryan Gravenberch lijkt op weg naar de uitgang bij Ajax, gezien zijn medio 2023 aflopende contract Een zomers vertrek ligt daardoor voor de hand als de Amsterdammer nog iets aan de twintigjarige middenvelder willen verdienen. Volgens Aad de Mos is het onverstandig als Gravenberch nu al besluit de stap naar het buitenland te maken.

In de podcast Tweetje Vier bespreekt De Mos de contractperikelen die de gemoederen bij Ajax bezighouden. Gravenberch wordt nadrukkelijk aan een overgang naar Bayern München gelinkt. "Die zal zeker zijn wedstrijden gaan spelen want Goretzka, Kimmich en Müller zullen ook hun rust moeten pakken, en ze spelen altijd op drie, vier fronten", vertelt de analist. "Ze hebben ook het WK dat voor de deur staat, met het Duitse elftal, dus hij zal best zijn wedstrijden gaan spelen, maar ik denk dat hij bij Ajax meer wedstrijden gaat spelen en bijna zeker is van een basisplaats."

De speelwijze van trainer Erik ten Hag moet Gravenberch wat De Mos betreft over de streep trekken. "Ik zou altijd kiezen voor Ajax, ook om het feit dat jonge jongens bij Ajax gewend zijn om op een bepaalde manier te spelen", vervolgt hij. "Dat zie je met veel spelers die naar een topclub verhuizen, dat ze bij het begin wat aanpassingsproblemen hebben. Hij is daar nog te jong voor. De Ligt was wat ouder, Frenkie de Jong was wat ouder, Mazraoui is nog veel ouder, die is er wél klaar voor."

Volgens De Mos zorgt een eventuele overgang naar Der Rekordmeister er niet voor dat de kansen op speeltijd op het WK 2022 slinkt. "Dat denk ik niet. Ik zag hem invallen tegen Willem II, hij heeft bijzondere kwaliteiten, hij kan drie, vier mensen passeren. Zo elegant, het is een giraffe op het veld die zo mooi beweegt, een atleet. Ik kan me voorstellen dat hij wel denkt aan de grote namen, maar het is nog niet het moment om te gaan", besluit de voormalig trainer.