Bounida kijkt uit naar Ajax-avontuur: 'Ik kan niet wachten om te beginnen'

7 maart 2022 om 20:05
Laatste update: 7 maart 2022 om 20:10

Rayane Bounida kan niet wachten om te beginnen in Amsterdam. Het Belgische toptalent heeft zijn weg naar Ajax 1 al helemaal uitgestippeld.

"Ik heb veel zin om hier te gaan wonen en nieuwe spelers te ontmoeten. Het is een mooie en nieuwe uitdaging", laat de Belg weten voor de camera van Ajax. Zijn plannen en dromen zijn duidelijk. "Ik wil eerst graag minuten maken in Ajax O17 en dan in de Youth League. Dat is echt een droom voor mij en mijn familie. Daarna wil ik graag doorstromen naar Jong Ajax en Ajax 1."

Bounida was vanaf het eerste moment onder de indruk van de Johan Cruijff Arena. "Ik vind het echt een mooi stadion. Jammer genoeg waren er geen supporters", aldus Bounida. Net als de Arena valt Amsterdam ook in de smaak. "De stad heb ik al eens bezocht. Ik zag veel mensen fietsen of op een scooter rijden. Dat is iets wat ik zelf ook graag doe."

De technische middenvelder heeft veel bewondering voor Abdelhak Nouri. "Ik keek altijd naar zijn filmpjes en het was een plezier om hem aan het werk te zien. Voor mij, als echte voetballiefhebber, is Nouri absoluut mijn idool."