'Droomtransfer lonkt voor Gravenberch, Ajacied staat open voor vertrek'

9 maart 2022 om 12:42
Laatste update: 9 maart 2022 om 13:00

Ryan Gravenberch staat open voor een transfer naar Bayern München, aldus transferspecialist Fabrizio Romano. De Duiters hebben al een langere periode interesse in de Oranje-international.

Romano meldt dat Oliver Kahn, algemeen directeur van Bayern, en Mino Raiola, zaakwaarnemer van Gravenberch, tijdens een meeting in Monaco hebben gesproken over de negentienjarige middenvelder. Ajax eist een transferbedrag van zo'n 30 miljoen euro. Der Rekordmeister zou niet van plan zijn om daaraan te voldoen.

Gravenberch staat tot medio 2023 onder contract in Amsterdam. Mocht Ajax nog wat willen verdienen aan de negentienjarige middenvelder, dan zal de club hem deze zomer moeten verkopen. Het talent weigert zijn contract te verlengen bij Ajax. Gravenberch kent een wisselvallig seizoen bij Ajax. De Oranje-international lijkt niet langer zeker te zijn van een basisplaats in het elftal van Ten Hag.

Bayern München is niet de enige ploeg die interesse heeft in Gravenberch. Eerder bleek al dat ook Juventus, Barcelona, Manchester United en Manchester City het talent willen inlijven.