Gravenberch na lange droogte: 'Als ik eerlijk ben zat ik er wel mee'

11 maart 2022 om 22:46
Laatste update: 12 maart 2022 om 08:53

Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch is enorm blij na zijn winnende doelpunt in het duel met SC Cambuur. De middenvelder had voor aanvang van het duel slechts één doelpunt gemaakt in de Eredivisie en heeft zijn productie nu meteen verdubbeld.

"Ik heb het genoeg gehoord, dat ik niet zo'n goed schot heb. Hij zit er wel goed in zeg, zo", aldus Gravenberch na afloop in gesprek met ESPN. "Ik kreeg de bal van Steven (Steven Berghuis, red) en ik dacht eingelijk niet na. Als ik eerlijk ben zat ik er wel mee", doelt Gravenberch op zijn lage productiviteit. "Lekker dat ik vandaag mijn goal heb meegepikt."

Ajax moet dinsdag alweer fit zijn, want dan wacht de enorm belangrijke confrontatie met Benfica in de achtste finale van de Champions League. De Amsterdammers hebben door de 2-3 overwinning een voorsprong van vijf punten op PSV, dat zondag nog speelt in Utrecht tegen FC Utrecht.

Promes
Ajax-trainer Erik ten Hag ging na afloop van het gewonnen duel in op de zaak Promes. De ex-Ajacied komt voor de rechter, omdat hij wordt vervolgd voor poging tot moord. "Het is een hele treurige kwestie. Buitengewoon triest dat hij in zo’n situatie is verzeild geraakt", zegt Ten Hag.

"Maar we zullen moeten afwachten wat er exact uit gaat komen. Tot noch toe is het allemaal werk van de media. We zullen af moeten wachten als het bij de rechter komt, wat dan het oordeel is. Dat doet zeker wat met mij, het raakt me zeer. Ik ben diep bedroefd."