Gravenberch weet waar Oranje-absentie aan ligt: 'Blijft tussen mij en Van Gaal'

12 maart 2022 om 14:05

Ryan Gravenberch is teleurgesteld dat hij geen onderdeel is van de voorselectie van Oranje. De jonge Ajacied is na een mindere periode niet bij de groep gehaald, maar moet zich melden bij Jong Oranje.

De talentvolle middenvelder besliste vrijdagavond eigenhandig de wedstrijd tegen SC Cambuur, door in de blessuretijd de winnende treffer binnen te schieten (2-3). Gravenberch denkt niet dat zijn goede prestatie in Friesland het ongelijk van Louis van Gaal bewijst. "De bondscoach maakt zijn beslissingen", aldus het jeugdexponent van Ajax tegenover het Algemeen Dagblad. "Als je niet wordt geselecteerd, terwijl je er vaak bij hebt gezeten, komt er wel teleurstelling in je op."

De tienvoudig Oranje-international heeft met de trainer gesproken over de situatie. "Ik heb met de bondscoach gefacetimed. Hij heeft me uitgelegd waarom ik er niet bij zit. Uiteindelijk moet ik zijn keuze accepteren."

Gravenberch weet wel waarom hij niet is opgeroepen. "Dat heeft met allerlei dingen te maken. Dat blijft tussen mij en de bondscoach. Dat is het beste, denk ik."

Gravenberch meldt zich vanwege zijn absentie bij het 'grote' Oranje bij Jong Oranje. De talenten van Nederland spelen 25 maart een uitwedstrijd voor de EK-kwalificatie tegen Jong Bulgarije.