'Gravenberch voldoet aan het geschetste profiel bij Manchester United'

17 maart 2022 om 11:11

Manchester United wil zich in de aankomende transferperiode versterken met een middenvelder. Volgens The Athletic moet Ryan Gravenberch naar Old Trafford komen om de gelederen te versterken.

Volgens het Britse medium is Gravenberch op de radar verschenen bij de scouts van United. Paul Poga beschikt over een aflopende verbintenis en tot zover wijst niets erop dat zijn contract verlengd gaan worden. De twintigjarige middenvelder voldoet aan het geschetste profiel, schrijft The Athletic.

Het huidige contract van Gravenberch bij Ajax loopt door tot medio 2023. Als de Amsterdammers nog iets aan de spelverdeler willen verdienen zullen er dus zomerse zaken moeten worden gedaan. Bayern München lijkt over de beste papieren te beschikken voor de Oranje international, aangezien zijn zaakwaarnemer Mino Raiola warme banden onderhoudt met Der Rekordmeister.

Na de teleurstellende uitschakeling in de Champions League tegen Atlético Madrid lijkt het seizoen voor Manchester United als een nachtkaars uit te gaan. De titel in de Premier League is mijlenver uit zicht en een top-vier klassering is allerminst zeker. Daardoor is plaatsing voor het miljardenbal voor aankomend voetbaljaar in het geding. Het is onduidelijk of Gravenberch geïnteresseerd is in een overstap naar Engeland, veel lijkt samen te hangen met mogelijke kwalificatie voor Europa's lucratiefste clubtoernooi.