Telegraaf: Bayern München komt met openingsbod van 25 miljoen op Gravenberch

20 maart 2022 om 23:26
Laatste update: 20 maart 2022 om 23:28

Bayern München heeft officieel een eerste bod neergelegd bij Ajax om Ryan Gravenberch in te lijven, weet De Telegraaf. De club uit Beieren heeft een openingsbod van 25 miljoen euro bij de Amsterdammers neergelegd.

Uit eerdere berichtgeving werd bekend dat Bayern München maximaal 25 miljoen euro over zou hebben voor de Ajax-exponent. De Amsterdammers zouden op hun beurt mikken op 35 miljoen euro volgens De Telegraaf. Beide partijen spraken een dag na Ajax-Benfica met elkaar. Technisch manager Gerry Hamstra en financieel directeur Susan Lenderink waren namens Ajax aanwezig, terwijl oud Bayern-spelers Hasan Salihamidzic, Oliver Kahn en technisch directeur Marko Neppe Der Rekordmeister vertegenwoordigden.

Ondanks het verschil tussen het openingsbod en het gewenste bedrag dat Ajax voor Gravenberch wil vangen, lijkt een transfer onvermijdelijk. De middenvelder wil koste wat het kost niet transfervrij vertrekken en ligt nog maar tot de zomer van 2023 vast. Gravenberch wil naar verluid niet hetzelfde, transfervrije pad bewandelen als Ajax-medespelers Brian Brobbey, Andre Onana, Noussair Mazraoui. De Ajacied ziet een overstap naar Bayern daarnaast heel erg zitten. De koploper uit de Bundesliga is bereid om aan zijn wensen te voldoen en bijtekenen bij Ajax lijkt daarom helemaal geen optie meer.

Gravenberch maakte in 2018 op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. De jongeling ontwikkelde zich binnen no-time tot een onbetwiste basisspeler en maakte zijn debuut in het Nederlands elftfal. Gravenberch heeft momenteel 98 officiële duels voor Ajax gespeeld.