Romano weet details van openingsbod Bayern München op Gravenberch

21 maart 2022 om 10:22
Laatste update: 21 maart 2022 om 17:16

Zoals zondagavond bekend werd staat Ryan Gravenberch volgens media zoals De Telegraaf en Voetbal International in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München. Transferspecialist Fabrizio Romano stelt over de details van het eerste bod op de Ajacied van Der Rekordmeister te beschikken.

Volgens zowel de ochtendkrant als het weekblad zou Bayern 25 miljoen euro willen betalen voor de twintigjarige middenvelder. Romano weet dat het officiële bod vijftien miljoen euro bedraagt, exclusief mogelijke bonussen. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Italiaanse journalist kan de transfersom dankzij variabelen oplopen met nog eens tien miljoen euro. Naar eigen zeggen heeft de expert deze informatie op basis van bronnen verkregen.

Gravenberch staat bij Ajax nog onder contract tot medio 2023. Als de Amsterdammers nog iets aan de spelverdeler willen overhouden, moeten er dus zomerse zaken worden gedaan. Volgens Romano zijn de hoofdstedelingen niet onder de indruk van het eerste bod van de Bundesliga-koploper en zetten zij in op een hoger bedrag. Het gewenste bedrag is naar verluidt 35 miljoen euro.

Afgelopen zondag was de international van Oranje nog basisspeler tijdens De Klassieker, die door Ajax met 3-2 van Feyenoord werd gewonnen. Desondanks Gravenberch de afgelopen weken sterk speelt, was het niet genoeg voor een uitverkiezing voor het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal geeft de voorkeur aan Jordy Clasie van AZ in zijn selectie.