Gravenberch vindt 'heel slechte periode' wel meevallen: 'Ben het met Ten Hag eens'

23 maart 2022 om 14:00

Ryan Gravenberch moest zich deze interlandbreak tot zijn eigen verbazing melden bij Jong Oranje in plaats van het 'grote' Oranje. Naar eigen zeggen viel de 'heel slechte periode', waar bondscoach Louis van Gaal het over had, wel mee.

De jonge Ajacied kreeg begin maart een appje van Van Gaal of hij even kon facetimen. De trainer maakte in dat gesprek duidelijk dat Gravenberch niet wordt opgenomen in de selectie van Oranje. "Ik hou er wel van dat een trainer zegt waar het op staat", aldus de middenvelder tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat is beter dan dat je er niet bij zit en niet eens hoort waar dat aan ligt. Dat neemt niet weg dat ik verbaasd was."

Van Gaal gaf in de persconferentie van maandag duidelijkheid over de afwezigheid van Gravenberch. De bondscoach vindt dat het jeugdexponent van Ajax een slechte periode heeft doorgemaakt. Ajax-trainer Erik ten Hag heeft de media echter meermaals weersproken toen werd gezegd dat Gravenberch uit vorm zou zijn. "Ik ben het wel met Erik eens. Buiten die uitwedstrijd tegen Benfica en mijn invalbeurten tegen Willem II en Go Ahead heb ik volgens mij niet slecht gespeeld."

De middenvelder had het moeilijk met de keuze van Van Gaal. "Ik was natuurlijk wel even teleurgesteld. Ik had het niet zien aankomen. Maar ik heb de knop daarna snel en goed omgezet en ik voel me hier ook zeker niet te groot voor."

"Ik hoop dat ik er de volgende keer weer bij ben. Als ik zo doorga zoals in de laatste weken, roept hij me dan wellicht gewoon weer op. Dat ik nu een keer niet ben opgeroepen, is geen reden tot paniek voor me."