'Naast NAC heeft City Group ook nog een Braziliaanse club op de radar'

28 maart 2022 om 20:52

City Group heeft de smaak te pakken en denkt naast NAC Breda ook een andere club over te nemen. De investeringsgroep, onder leiding van Sheikh Mansour, is in onderhandeling met het Braziliaanse Bahia. De gesprekken zouden zich zelfs al in de afrondende fase bevinden.

Het Braziliaanse medium UOL Esporte geeft maandag aan dat er sprake is van een verregaande onderhandeling. De gesprekken tussen City Group en Bahia hebben zo'n zes maanden geduurd.

Wanneer de details duidelijk zijn, zal het plan worden voorgelegd aan de raad van bestuur en de sponsoren van Bahia. Wanneer zij het er mee eens zijn, kan er een klap op de deal worden gegeven. City Group wil van Bahia een team maken dat structureel in de top zes van de Braziliaanse competitie eindigt.

Naast Bahia heeft de investeringsgroep tien clubs (deels) onder zijn hoede: Manchester City, New York City, Melbourne City, Yokohama, Montevideo City, Girona FC, Sichuan, Mumbai City, Lommel SK en Troyes. Als het aan City Group ligt, komen hier snel twee clubs bij. Naast Bahia staat ook NAC op de nominatie om overgenomen te worden. Een overname van de club uit Breda zou dichtbij zijn, maar de supporters spraken zich vorige week fel uit tegen de situatie.