Ten Hag acht Ajax-duo rijp voor Bayern: 'Hij heeft al veel ervaring opgedaan'

1 april 2022 om 15:43
Laatste update: 1 april 2022 om 15:43

Erik ten Hag is van mening dat Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch klaar zijn voor de Duitse recordkampioen Bayern München. De Ajax-trainer weet zeker dat het Ajax-duo goed kunnen presteren in Duitsland.

Mazraoui en Gravenberch worden veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Bayern München. "Als je met Ajax in de Champions League kunt overleven, kun je dat ook in de Bundesliga", zegt Ten Hag vol overtuiging in gesprek met de Duitse sportzender Sport1. "Ik denk ook niet dat we een gemakkelijke tegenstander zouden zijn voor Bayern, maar we zitten natuurlijk nog niet op hetzelfde niveau als zij. Ik weet zeker dat deze twee jongens goed kunnen presteren in de Bundesliga."

Der Rekordmeister wil Gravenberch zo snel mogelijk binnenboord halen. Ten Hag vertelt dat de jonge middenvelder al veel ervaring heeft opgedaan, desondanks verwacht de Ajax-trainer dat hij het niet makkelijk zal krijgen in München. "Het zal absoluut lastig worden, want er is veel concurrentie bij Bayern. Maar hij is ook het soort speler dat uitdagingen nodig heeft. Hij kan zich zeker aanpassen aan zo'n hoog niveau als bij Bayern. Dat zag je ook in de Champions League, want daar speelde hij altijd zijn beste wedstrijden. We hebben nog steeds de hoop dat hij een seizoen bij ons blijft."