'Ajax gaat opnieuw geld verdienen: gelimiteerde transfersom in contract Ten Hag

2 april 2022 om 09:18

Volgens De Telegraaf heeft Erik ten Hag een gelimiteerde transfersom in zijn contract staan ter waarde van twee miljoen euro. Voor Manchester United zijn dergeljike bedragen geen enkel probleem: de Oldenzaler geldt als favoriet om volgend jaar als manager bij de Engelse grootmacht actief te zijn.

Bij de onderhandelingen in april 2021 die resulteerden in een nieuw contract tot medio 2023 bedong Ten Hag het ontsnappingsbedrag. De Telegraaf stipt aan dat het niet voor het eerst zou zijn dat Ajax geld overhoudt aan het vertrek van een trainer. Eerder verdienden de Amsterdammers al geld toen Peter Bosz naar Borussia Dortmund vertrok voor vijf miljoen euro en Alfred Schreuder naar TSG Hoffenheim voor één miljoen euro.

Vooralsnog staat Ten Hag 'gewoon' nog voor de groep bij de hoofdstedelingen. Voor Ajax wacht een spannende ontknoping van de titelstrijd, aangezien de voorsprong op nummer twee PSV slechts twee punten bedraagt. Zaterdag om 16.30 uur speelt de koploper op bezoek bij FC Groningen. De oefenmeester staat voor een puzzel: Antony is geschorst, Lisandro Martínez is geblesseerd en het meespelen van zowel Jurriën Timber als Edson Álvarez is onzeker.