Derksen: 'Zijn lichaamstaal is dusdanig, dat het een irritante arrogantie oproept'

5 april 2022 om 18:20

Johan Derksen en Wim Kieft hekelen het provocerende gedrag van Dusan Tadic in de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax (1-3). De linksbuiten van de Amsterdammers werd na zijn benutte strafschop uitgefloten door het publiek van zijn voormalige werkgever, waarna hij zijn vinger voor zijn lippen hield.

"Ik heb me ook wel weer geërgerd aan die Tadic na afloop, met dat gezanik dat hij geen respect krijgt", vertelt Kieft in het praatprogramma Vandaag Inside. De analist doelt hiermee op de zichtbare teleurstelling van de Serviër in gesprek met ESPN. "Dit verdiende ik niet. Ik ben trots dat ik hier heb gespeeld en had tot vandaag nog nooit gejuicht als ik scoorde tegen FC Groningen. Maar dit was heel slecht van ze", aldus Tadic.

"Dat heeft meneer Tadic aan zichzelf te danken', reageert Johan. "Zijn lichaamstaal is dusdanig, dat het een irritante arrogantie oproept. Het is ook een oud-speler van FC Groningen en als je verkocht werd en je kwam bij je oude club terug, dan waren ze allemaal vijand. Kijk als ze racistische dingen roepen en je echt beledigen dan is het een andere zaak. Maar ze mogen je best uitjouwen, dat hoort ook bij het voetbal."