Blind ziet Manchester United falen: "Het zijn abc'tjes die keer op keer fout gaan"

20 april 2022 om 22:25

Danny Blind ziet dat Manchester United op tactisch gebied aan alle kanten rammelt. De Engelse grootmacht kreeg het flink te voorduren na de afgetekende 4-0 nederlaag tegen Liverpool van afgelopen dinsdag.

Op geen enkel vlak was United de betere partij, zag ook Blind. "Of het me verrast? Ja en nee", zegt de assistent-trainer van Oranje bij Ziggo Sport. "De verhoudingen zijn duidelijk en de vorm van Liverpool ook. Je kunt wel acht verdedigers opstellen, maar als je in positie blijft, niet doordekt en geen druk op de bal hebt, heb je het altijd moeilijk."

"Je moet bepaalde ingrediënten inbouwen bij een bepaalde speelstijl", vervolgt Blind. "Ze hebben nu twee centrale met de backs die daarin ondersteunen. Dan moet je niet alleen in de zone bewegen, maar durven uitstappen en druk op de bal geven."

"Liverpool kon Mané inspelen, die geen druk voelde en gewoon op de zestien stond met een verdediger twee meter achter zich. Daar gaat het dus fout. Maguire die niet doordekte, de verdediger die hem achter de back legde... Het zijn abc'tjes die altijd wel een keer fout kunnen gaan, maar niet zo extreem als bij Manchester United", besluit Blind, die zijn zoon Daley een paar jaar bij United zag spelen.