Ajax reageert op Ten Hag-vertrek: 'We zijn dankbaar, maar nog niet klaar'

21 april 2022 om 12:35

Ajax heeft in navolging van Manchester United de overstap van Erik ten Hag naar Engeland bevestigd. Algemeen directeur Edwin van der Sar zegt het vertrek van de oefenmeester te betreuren, maar is de succesvolle trainer tegelijkertijd uiterst dankbaar voor het geleverde werk in Amsterdam.

Sinds januari 2018 staat Ten Hag voor de groep bij de hoofdstedelingen. "Vier en een half jaar is een mooie periode, maar we hadden Erik graag langer bij Ajax gehouden", reageert Van der Sar via de clubsite. "Hij gaat de stap maken naar een van de grootste clubs ter wereld, die in een fantastische competitie speelt. Wij zijn Erik sowieso veel dank verschuldigd voor wat hij tot nu toe met Ajax bereikt heeft, maar we zijn nog niet klaar", benadrukt hij.

Met nog vijf duels te spelen in de Eredivisie is Ajax koploper en staat het vier punten voor op naaste achtervolger PSV. "Aan het eind van het seizoen zal ik uitgebreider terugblikken op zijn vertrek, voor nu tellen de laatste wedstrijden van het seizoen waarin we met zijn allen de landstitel willen prolongeren", zegt Van der Sar.

Ook Ten Hag reageert via het clubkanaal van de regerend landskampioen op zijn naderende afscheid. "Ik ben blij dat het rond is en officieel bekend is gemaakt", vertelt hij opgelucht. "Die duidelijkheid is belangrijk. Maar ik heb maar één belang nu en dat zijn die laatste vijf wedstrijden. Ik wil op een mooie manier afsluiten, dus met het kampioenschap. Met de titel kwalificeren we ons rechtstreeks voor de UEFA Champions League. Daar hoort Ajax thuis."