'Ten Hag maakte indruk met zijn charisma tijdens de onderhandelingen'

22 april 2022 om 11:10
Laatste update: 22 april 2022 om 17:16

Eric ten Hag sprak na afloop van De Klassieker tegen Feyenoord (3-2 zege) voor het eerst met Manchester United. Dat blijkt uit een door The Athletic gemaakte reconstructie. Donderdag kwam het langverwachte akkoord dan eindelijk officieel naar buiten: de Oldenzaler verkast na afloop van dit seizoen naar The Mancunians.

Een delegatie van Manchester United reside op 21 maart af naar Amsterdam om daar de gesprekken met Ten Hag te openen, reconstrueert het medium. Technisch directeur Darren Fletcher, algemeen directeur Richard Arnold en sportief directeur John Murtough waren de vertegenwoordigers van de gevallen Engelse grootmacht.

Manchester United zou op die dag positief 'verrast' zijn door de indruk die de oefenmeester achterliet. De plannen van Ten Hag konden op goedkeuring rekenen van het drietal. De trainer kon helder uitleggen wat zijn standpunten en visie waren.

In Nederland moet Ten Hag het nog wel eens ontgelden over zijn manier van communiceren, maar daar was in het gesprek met de United-vertegenwoordigers geen sprake van. The Athletic tekent onder meer op dat hij een 'charismatische en communicatief vaardige' indruk maakte.

Grootverdiener
Het vertrek naar The Red Devils legt Ten Hag financieel gezien niet bepaald windeieren. Boulevardkrant The Sun weet dat de 52-jarige coach 10,8 miljoen euro per seizoen gaat opstrijken. Daarmee wordt hij de op vier na best verdienende manager in de Premier League.