Derksen biedt donderdagavond excuses aan: 'Het is volstrekt ongepast'

28 april 2022 om 15:26

Johan Derksen zal donderdagavond in de uitzending van Vandaag Inside zijn excuses aanbieden voor zijn uitspraken van eerder deze week. Talpa Network heeft dit laten weten na gesprekken met het team van de talkshow. 

Derksen raakte dinsdagavond in ophef door een anekdote te vertellen waarin hij, zelf gezegd, een 'jeugdzonde' beging. Talpa liet al weten zeer geschrokken te zijn en naar de zaak te gaan kijken. Stoppen met het programma was daarin geen optie. "Het overhaast stoppen van het programma draagt niet bij aan een oplossing", liet een Talpa-woordvoerder weten aan NU.nl.

"Johan, René en Wilfred hebben erkend dat zij dit volstrekt verkeerd hebben aangepakt", weet de woordvoerder te melden. Het drietal deed lacherig over een gevoelig onderwerp en dat viel verkeerd bij veel mensen. "Onze conclusie is dat een welgemeend en oprecht excuus noodzakelijk is. De mannen delen die mening en hebben aangegeven dat zij dit vanavond live in het programma gaan doen."

Derksen liet eerder weten geen excuses aan te bieden en nuanceerde zijn verhaal in de uitzending van woensdag. De 73-jarige analist is daarin van mening veranderd.