Derksen schuldbewust: 'Misschien is er geen ruimte meer voor zo'n programma'

28 april 2022 om 22:35

Johan Derksen heeft donderdagavond weer een reactie gegeven op het 'kaarsverhaal'. In de uitzending van Vandaag Inside geeft hij aan te willen stoppen met het programma.

Derksen vertelt dat hij zich ervan bewust is dat hij een fout heeft gemaakt. "Ik ben de veroorzaker van alle ellende en wat ik gedaan heb, is dat ik in een oprechte biecht – omdat ik me stoorde aan het feit dat iedereen maar cancelt, maar ze zijn zelf niet brandschoon – van een heel serieus onderwerp. Dat heb ik verteld op een manier van een smeuïge anekdote. En daar leende het onderwerp zich niet voor. Waardoor er een jolige stemming ontstond", begint Derksen. "En dan zeggen ze: hij trekt zijn relaas terug. Nee, ik ben te voorbarig geweest zonder mijn kennis paraat te hebben. En dan breekt geweldig de pleuris uit: dat is een uitglijder van mij. Ik ben uitgegleden, dat is dom en voor de tv is dat dodelijk", vervolgt de analist.

Meerdere radiozenders hebben de samenwerking met Derksen stopgezet en het programma Vandaag Inside heeft adverteerders verloren na de beruchte uitspraken. "Er is maar één man op de wereld slechter dan Putin en dat is Johan Derksen", duidt hij de teneur. "En daar heb ik het zelf een beetje naar gemaakt, want ik heb me hier altijd geestelijk onafhankelijk opgesteld. Wij zijn het enige programma in Nederland waar de mensen geestelijk onafhankelijk alles durven te zeggen. Maar ik kom langzamerhand tot de conclusie, dat er misschien geen ruimte meer voor zo'n programma is." 

Lees meer over:

Deel via