Enrique geïrriteerd na wegwerpgebaar Mbappe': 'Ik ben de coach en maak de keuzes'

17 december 2023 om 10:10

Luis Enrique was niet gediend van de houding van Kylian Mbappé tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Paris Saint-Germain plaatste zich voor de knock-out fase, maar volgens de Fransman had er meer in gezeten.

PSG had aan een gelijkspel genoeg om te overwinteren in de Champions League. Mbappé vond dat zijn ploeg moest winnen van Dortmund om groepshoofd te worden, maar daar zag Enrique niets in. Door vol op de aanval te gaan riskeerde zijn ploeg om nog uitgeschakeld te worden, waardoor Enrique zijn ploeg tot kalmte maande. De trainer kon rekenen op een wegwerpgebaar aangezien Mbappé het er niet mee eens was, tot ergernis van de Spanjaard. "Vanzelfsprekend", begint Enrique over zijn keuze. "Ik ben de trainer. Het was een belangrijke beslissing."

Enrique begrijpt ook niet waarom zijn keuze lastig te begrijpen was. "We hadden veel moeten riskeren om nog te scoren. We kwamen nog in de zestien van Dortmund om te scoren, maar het was mijn keuze en mijn staf stond achter me. Ik begrijp de spelers en de emotie als ze spelen. Het doel was om te winnen, maar het zou belachelijk zijn om risico te nemen. Echt belachelijk. Je kan het fout hebben natuurlijk, maar nu maakte ik de goede keuze", trekt de Spanjaard van leer.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.