Bosz deelt slecht nieuws rondom EK-kansen Lang: 'Wordt heel erg lastig'

3 mei om 14:49

PSV-coach Peter Bosz heeft tijdens een persconferentie belangrijke informatie gedeeld over de blessures binnen zijn team. De focus lag vooral op Noa Lang, wiens seizoen door aanhoudend blessureleed mogelijk ten einde is.

Bosz onthulde dat drie spelers niet zullen meedoen in de aankomende kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam, waaronder Lang, Isaac Babadi en Sergiño Dest. Vooral de situatie van Dest is zorgwekkend; de verdediger heeft zijn kruisband gescheurd en zal het rest van het jaar niet meer spelen.

Lang heeft al maanden last van terugkerende blessures, wat zijn deelname aan de rest van het seizoen in gevaar brengt. Bosz gaf aan dat het "nog steeds niet te zeggen is" of Lang weer in actie zal komen. De aanvaller heeft nog niet meegetraind met de selectie, en met nog slechts zestien dagen tot de laatste wedstrijd tegen RKC Waalwijk, lijken de kansen voor Lang te slinken.

De situatie rond Lang baart ook zorgen voor het aanstaande EK. Zijn deelname met Oranje wordt onzeker, aangezien hij nog moet herstellen en aansluiten bij de training. Bosz noemde de kans dat Lang het EK haalt "heel erg krap", waardoor er mogelijk een streep gaat door zijn deelname aan het toernooi in Duitsland.