Wieffer noemt gevaar van AS Roma: 'Dat zegt denk ik wel genoeg'

20 april 2023 om 12:09

Mats Wieffer verbaasde zich afgelopen week over de spelers van AS Roma. De middenvelder uit Borne zag in de catacomben van De Kuip alleen maar reuzen staan.

Voor Wieffer was de wedstrijd er tegen Roma een met twee gezichten. De Feyenoorder speelde een enigszins ongelukkige eerste helft waarin hij een gele kaart pakte en een strafschop veroorzaakte, maar was in het tweede bedrijf met het enige doelpunt van de wedstrijd het goudhaantje. Na zijn goal was het bij tijd hangen en wurgen voor de Rotterdammers, die vooral in dode spelsituaties in de problemen kwamen.

Daar hield Wieffer voorafgaand aan de wedstrijd al rekening mee. Hij verbaasde zich over de lengte van de Romeinse gladiatoren. "Ik stond in de catacomben en ik was bijna de kleinste bij ze", aldus de middenvelder op de persconferentie. Zelf is hij nou ook niet bepaald klein. "Ik ben ongeveer 1.90 en de langste van ons team denk ik. Dat zegt wel genoeg."

Met Wieffer treedt Feyenoord donderdagavond aan tegen Roma. De middenvelder, die afgelopen week nog zijn contract verlengde, moet wel oppassen. Hij is de enige speler die bij een nieuwe gele kaart de eventuele halve finale mist.