Van Nistelrooij blikt terug op opstootjes: "Daar moet ook regelgeving voor komen"

5 mei 2023 om 14:20
Laatste update: 5 mei 2023 om 14:45

Ruud van Nistelrooij denkt dat het irritante gedrag van spelers uiteindelijk gaat stoppen. De oefenmeester van PSV vergelijkt het met het gedrag op de tribunes.

De bekerfinale tussen Ajax en PSV wordt na afloop niet herinnerd als een schoonheidswedstrijd. Het duel lag meer stil dan dat er werd gevoetbald en dat zorgde voor de nodige frustratie bij de voetballiefhebber.

"Het moet uit het voetbal gaan verdwijnen en dat willen we met zijn allen, dat moeten we adresseren", begint Van Nistelrooij op de persconferentie. De oefenmeester trekt een vergelijking. "Het is niet zoiets als met het gedrag op de tribunes, daar is ook regelgeving voor. Gebeurt er iets, dan moet je stoppen."

"Dat geldt ook voor de arbitrage denk ik", vervolgt Van Nistelrooij, die de verantwoordelijkheid ook bij zichzelf en de spelers legt. "Wij als staf zijn verantwoordelijk maar ook de spelers. Daar moet ook regelgeving voor komen vanuit de arbitrage, want als je tegen kaarten aan gaat lopen dan gaat dat stoppen. Het is iets waar we gezamenlijk naar moeten kijken", besluit hij.