Spannende dag voor Feyenoord: komt Dessers wel of niet naar Rotterdam?

31 mei 2022 om 10:08

Feyenoord moet dinsdag beslissen of het de koopoptie in de huurovereenkomst met Cyriel Dessers gaat lichten. De verwachting is dat binnenkort meer duidelijk wordt waar de toekomst van de Belgische Nigeriaan ligt.

De Stadionclub heeft dinsdag tot 23.59 uur de tijd om de optie in het contract te lichten. Feyenoord moet KRC Genk vier miljoen euro betalen om zich definitief van de diensten van de spits te verzekeren. Daarnaast moet er ook nog persoonlijke overeenstemming worden bereikt met Dessers over een contract.

Er is in de deal met KRC Genk niets besproken over een eventueel salaris voor de aanvaller. Het is afwachten of Feyenoord overeenstemming met Dessers weet de bereiken over een honorarium. Mochten de Rotterdammers de optie niet lichten, zal er opnieuw onderhandeld moeten worden met de Belgische club.

Met Feyenoord beleefde Dessers een uitstekend seizoen. In de Conference League kroonde de aanvaller zich topscorer van het toernooi met tien treffers. Daarnaast was hij ook in de Eredivisie belangrijk voor de ploeg van trainer Arne Slot. Met de komst van Danilo van aartsrivaal Ajax komt er met ingang van komend seizoen al een nieuwe spits naar Rotterdam-Zuid.