RTV Rijnmond: Dessers gaat weg bij Feyenoord, geen akkoord over contract

31 mei 2022 om 12:54
Laatste update: 31 mei 2022 om 13:06

Het huwelijk tussen Feyenoord en Cyriel Dessers eindigt na één seizoen. Volgens RTV Rijnmond hebben de spits en de Rotterdammers geen akkoord weten te bereiken over een contract. 

Feyenoord kon Dessers voor een bedrag van vier miljoen euro overnemen van KRC Genk. In de huurovereenkomst die de Rotterdammers hadden met de Belgische clup was deze optie in het contract opgenomen. Die bepaling verloopt dinsdagavond om 23.59 uur, waardoor technisch directeur Frank Arnesen er bij gebaat was snel zaken te doen.

RTV Rijnmond weet dat Feyenoord zonder problemen de transfersom op kan én wil hoesten, maar het niet tot een persoonlijk akkoord met de Belgische Nigeriaan wist te komen. Het verschil tussen vraag en aanbod is te groot, bevestigen bronnen tegenover de regionale omroep. 

Na afloop van de Conference League-finale gaf Dessers al aan dat hij nog geen besluit had genoemn over zijn toekomst en eerst andere aanbiedingen wilde afwachten voordat hij een knoop zou doorhakken. Daarmee gaf Mr. Conference League al een eerste aanzet tot een afscheid. Het ziet er dus naar uit dat de periode van de topscorer van het nieuwe Europese toernooi in Rotterdam tot één jaar beperkt blijft.