Dominant Argentinië klopt tam Italië en kroont zich tot winnaar van Finalissima

1 juni 2022 om 22:44
Laatste update: 1 juni 2022 om 22:55

Argentinië mag dankzij een eclatante 3-0 overwinning op Italië de trofee Finalissima aan de prijzenkast toevoegen. Twee schitterende treffers in de eerste helft volstonden voor de zege. In de ultieme slotfase liepen de Zuid-Amerikanen nog verder uit tegen de weerloze Europeanen.

Bij de Argentijnen begon Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis, waar Lisandro Martínez en Marcos Senesi zichzelf niet in de opstelling terugvonden. Vanaf het eerste fluitsignaal was de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni de betere. Italië - onlangs nog het WK misgelopen door een blamage van jewelste tegen voetbaldwerg Noord-Macedonië - kon geen vuist maken.

Het was dan ook niet verrassend dat het de Argentijnen waren die de openingstreffer aantekenden. Lionel Messi draaide fraai weg van zijn tegenstander, versnelde en had een piekfijne lage voorzet in huis op de instormende Lautaro Martínez. De Internazionale-spits tikte van dichtbij hard binnen.

Nog voor rust zat Argentinië op rozen. Het was ditmaal de maker van de eerste treffer die een fraaie individuele actie in huis had. Met veel gevoel stak Martínez Ángel Di María de diepte in. IJzig kalm lepelde de bij Paris Saint-Germain vertrekkende buitenspeler de bal over zijn - nu nog - clubgenoot Gianluigi Donnarumma heen.

In het restant van het duel leek er niet meer gescoord te worden, maar dat was buiten invaller Paolo Dybala gerekend. In de vierde minuut van de extra tijd strooide hij nog wat zout in de Italiaanse wonden: 0-3. Daardoor mocht La Albiceleste de eerste editie van Finalissima sinds 1985 bijschrijven. Na een matig seizoen bij PSG liet Messi zien het voetballen nog niet te zijn verleerd. Met enkele weergaloze acties was de Vlo één van de grote uitblinkers aan Argentijnse zijde.