De Telegraaf: 'Ajax doet opnieuw een bod op Bergwijn, maar speelt met vuur'

3 juni 2022 om 07:13
Laatste update: 3 juni 2022 om 07:21

Ajax heeft een officieel bod uitgebracht op Steven Bergwijn, meldt De Telegraaf. De aanvaller van Tottenham Hotspur zou wel oren hebben om de overstap naar Amsterdam te maken. Een salarisindicatie heeft zelfs aangegeven dat een contract van vijf jaar tussen Bergwijn en Ajax een formaliteit is.

De ochtendkrant weet dat Bergwijn zo’n twintig miljoen euro plus bonussen moet kosten, al ‘speelt Ajax met vuur’. Het is niet de eerste keer dat Ajax zich voor de oud-PSV’er meldt. In de winterstop was er ook al concrete belangstelling, maar financieel directeur Susan Lenderink kapte de onderhandelingen met de Engelsen af. De wensen van Bergwijn, plus de transfersom, waren de reden voor het klappen van de deal.

Voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag was destijds al gecharmeerd van Bergwijn, maar Alfred Schreuder loopt al helemaal met hem weg. Met zijn diepgang, snelheid, kracht en scorend vermogen zou hij een absolute aanwinst zijn. Het technisch duo Gerry Hamtra en Klaas-Jan Huntelaar gaan er aan doen wat ze kunnen, aangezien zij Schreuder koste wat kost de gewenste aanwinst willen geven.

Lenderink is uiteindelijk de eindverantwoordelijke voor de deal, weet De Telegraaf. 'Ajax loopt het risico dat Bergwijn straks door de vingers glipt', klinkt het. Hamstra en Huntelaar moeten eerst verantwoording afleggen bij Lenderink en de Raad van Commissarissen, wat de onderhandelingen vertraagt. In de tussentijd kunnen kapers op de kust toeslaan.