Dessers diep teleurgesteld: 'Dat zijn geruchten die nergens op zijn gebaseerd'

9 juni 2022 om 22:09

Cyriel Dessers baalt van de geruchten dat hij te veel salaris zou hebben geëist bij Feyenoord. De Belgische spits met Nigeriaanse roots speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor de Rotterdammers, maar keert volgend jaar wegens de hoge afkoopsom niet terug bij de Stadionclub.

Feyenoord sloot op 31 augustus 2021 een deal met KRC Genk om Dessers voor één seizoen te huren. In de huurovereenkomst hadden de Rotterdammers een optie tot koop bedongen van vier miljoen euro. "Ze hadden nooit gedacht dat ze een jaar later vier miljoen zouden willen betalen voor één speler, die al 27 is en waarschijnlijk nooit voor het dubbele of het driedubbele verkocht zou kunnen worden", zegt de spits tegenover Het Nieuwsblad. "Maar goed, het seizoen is gelopen zoals het gelopen is. Ik heb iets laten zien. Dan hopen verschillende mensen dat het er toch van kan komen."

Dessers vindt het lastig om te horen dat hij er zelf op financieel vlak niet uitgekomen zou zijn met Feyenoord. "Dat zijn geruchten die nergens op zijn gebaseerd. Ik vind het jammer dat het daarop wordt gespeeld, want ik denk niet dat het daarover gaat in dit verhaal. Ik vroeg een loon dat marktconform is. Mensen weten dat niet, maar ik heb redelijk stevig ingeleverd om bij Feyenoord te kunnen komen. Voor mij is het financiële nooit prioritair geweest, maar ik kan natuurlijk niet jaren blijven inleveren."